OM OSS


Cristian M. Sæther

Daglig leder/CEO

Idéen om produksjon av CIMŌRAE NORLYSKAVIAR kom som en tilfeldighet i mars 2019. Allerede i mai 2019 klarte man å lage oppskriften og gjennomførte en vellykket prøveproduksjon. Eventyret om CIMŌRAE NORDLYSKAVIAR startet da for alvor.
Målet var å bli Norges eneste produsent som videreforedler rogn fra rognkjeks uten å tilsette fargestoffer. Rognkjeks, en fisk som er mest kjent fra laksenæringen fordi den spiser lakselus.
14. oktober 2019 fikk Cibus Maris Norway AS innvilget støtte fra Innovasjon Norge og i november ble CIMŌRAE NORLYSKAVIAR lansert i Kina under messen China International Import Expo 2019 i Shanghai. 
Cibus Maris Norway AS sto side om side med fem andre norske selskaper, og var en av hovedutstillerne på den norske standen, sammen representerte vi Norge under messen. Med på laget var også Landbruks- og Matdepartementet. Landbruks- og Matminister Olaug Bollestad klippet snoren under den offisielle åpningen av standen den 6. november 2019.
I desember 2019 oppdaget vi ved en tilfeldighet at oppskriften vår gir oss et produkt som verden ikke har sett før, og tilbakemeldingene fra de som fikk smake på CIMORAE NORDYLSKAVIAR var over all forventning!  
Der det fra gammelt av er kjent at ekte kaviar er et afrodisiakum, og det er kommet tilbakemeldinger på at CIMŌRAE NORDYLSKAVIAR også innehar de samme egenskapene.
24. januar 2020 fikk vi godkjenning fra Mattilsynet, dermed kunne Cibus Maris Norway AS endelig sette i gang med produksjon. 
CIMŌRAE NORDLYSKAVIAR produseres i en liten fabrikk i Beiarn (BeiarVekst AS, 66,9°N), som er nord for Polarsirkelen, en region med masse nordlys.
I tillegg til å ha tittelen; verdens nordligst plasserte produsent som produserer kaviar av rognkjeksrogn, så er vi den eneste som produserer kaviar under nordlyset.
Oppskriften bak CIMŌRAE NORDLYSKAVAIR bygger på en hemmelig formel, som kort fortalt reverserer prosessen rogna gjennomgår når den blir konservert fra fersk rogn til å bli et råstoff.   
Fersk rogn fra rognkjeks er kjent for den kulinariske opplevelsen man får når man spiser eggene.
Kaviaren består av hele egg, fulle av smak. Når man tygger disse eggene opplever man en eksplosjon av smak når eggene popper i munnen.
CIMŌRAE NORDLYSKAVIAR har naturlig farge. Det er ingen tilsetningsstoffer, og den er en smaksrik kilde til omega-3 og protein.

Cibus Maris Norway AS er en av veldig få bedrifter i Norge som satser på en produksjon uten maskiner. Hele produksjonen gjøres for hånd av mennesker som legger sin sjel i jobben sin. Dette får vi til gjennom samarbeidet med BeiarVekst AS.  
BeiarVekst AS er en VTA-bedrift og har som samfunnsoppdrag og gi tilrettelagt arbeid til personer med nedsatt arbeidsevne gjennom arbeidsmarkedstiltaket VTA. (Varig Tilrettelagt Arbeid).
I Cibus Maris Norway AS er vi opptatte av miljøet, og gjennom satsning på håndarbeid i produksjon av CIMŌRAE NORDLYSKAVAIR så håper vi å etterlate minst mulig miljø- og klimafotavtrykk.
Dette gjelder også våre krav til kvalitet og matvaresikkerhet, som vi jobber aktivt med for å sikre deg som forbruker, trygge og gode produkter.

TA GJERNE KONTAKT DERSOM DU VIL VITE MER OM VÅR NORDLYSKAVIAR!